16 de febrer 2009

El Cometa Lulin C/2007 N3


Cometa C/2007 N3 observat per Greg Ruddel el 6 de Febrer del 2009. Més imatges del mateix astrònom a la seva web

Per aquest any internacional de l'astronomia, estem d'enhorabona. El Cometa C/2007 N3, anomenat Lulin s'acosta a la Terra i ha esdevingut visible a simple vista en cels obscurs des del passat 6 de Febrer després de voltar el Sol. El Lulin serà al punt més próxim de la Terra (61 milions de kilometres) el proper 24 de Febrer i s'espera que tingui una magnitud de +4 que la faci visible fins i tot en zones urbanes.

El Lulin va ser descobert el 11 de Juliol del 2007 per Ye Quanzhi, estudiant xinés de meteorologia, i Lin Chi-Sheng, del observatori Lulin de Taiwan.

Per observar el Lulin heu d'anar a dormir una mica tard ja que es visible a partir la 1 de la nit en direcció Sud-Est cap a Sud. Actualment es troba en la constel·lació de la Verge, aprop de Spica i es mou cap la constel·lació del Lleó on passarà aprop de Saturn el dia 23. El Lulin presenta un caracteristic color verd degut a la composició quimica dels jets de gasos que s'escapen del nucli congelat, essencialment cianogen (CN)2 i carboni diatomic (C2).


Credit: Sky and Telescope (2009)

Podeu trobar més imatges i més informació a SpaceWeather.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada