06 d’abril 2009

Seguiment del Observatori Públic a la Plaça del Poble

Divendres 3 d'Abril va tenir lloc el primer Observatori Astronòmic Públic a la Plaça del Poble d'Andorra la Vella organitzat sota els auspicis de la CNAU amb la col·laboració del Comù d'Andorra la Vella. Vam tenir la sort de que els núvols que havien amenaçat durant tot el dia és van desfer al marxar el sol i el cel nocturn va ser clar i estrellat. Prop de 300 persones es van atansar entre les 20h30 i les 00h30 per observar a travès dels telescopis i participar en aquesta primera gran festa dels estels a Andorra.

Voldria agrair la col·laboració i la presencia dels aficionats d'Andorra, Miquel Sistach i Marti Martinez, i dels amics de l'Agrupació Astronòmica de la Seu d'Urgell, que van instalar els seus telescopis a la Plaça per permetre a tots els que es van atansar de poder disfrutar de l'espectacle celestial. Sense ells rés hagués sigut possible. També agrair al Jean-Michel i la Janina de la CNAU, aixi com a la Silvia de l'associació GAMMA per organitzar aquesta vetllada que ens ha meravetllat a tots, amb xocolatada inclosa.

Un equip d'Andorra Televisió va filmar l'esdeveniment i en va fer aquest petit reportatge emés als informatius de la cadena.



Recordar-vos que el 22 de maig, desprès de la projecció de la pel·lícula Hawaiian Starlight al Auditori Rocafort de Sant Julià de Lòria, també organitzarem un observatori públic a la plaça de la Germandat. Us hi esperem tots!

4 comentaris:

  1. he vist que fas una conferència a la llacuna el dia 11 de maig i m'agradaria saber sobre què tractarà, merci

    ResponElimina
  2. Efectivament, el 11 de maig faig una conferencia a la Llacuna. Com que coincidirà amb l'última missió de reparació del Telescopi Espacial Hubble i he sigut uns dels investigadors europeus que més ha treballat amb el Hubble, anirà del Hubble i del seu llegat a l'astronomia.

    ResponElimina
  3. Gracias Joan Marc por tu comentario sobre la sesión de observación en la plaça del poble de Andorra.

    La verdad es que todos, tanto visitantes como aficionados, lo pasamos muy bien. Fue una noche muy agradable en todos los aspectos, la temperatura, el cielo y, sobre todo, las personas que esa noche nos reunimos allí.

    Un coordial saludo,

    Gustavo

    ResponElimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina